Spillutgivelser

Breathedge – for deg som elsker romeventyr og sci-fi

Kunne du ha overlevd et romeventyr? Det er selvfølgelig nesten umulig å vite, men i Breathedge kan du faktisk prøve lykken og se hvor godt du klarer deg. Å overleve på en eventyrlig romferd er nemlig grunnpremisset for Breathedge, og her skal vi se litt nærmere på hva spillet går ut på, så du kan finne ut om det er noe for deg.

Med inspirasjon fra filmens verden

En av de tingene som gjør Breathedge til et spesielt spennende spill for deg som elsker rom-eventyr og sci-fi, er at det er tydelig at spillet har hentet inspirasjon fra filmens verden og klassiske filmer som 2001: En romodyssè av Stanley Kubrick, fra Star Wars, Star Trek Next Generation-serien og fra Alien-filmene, men med en ironisk brodd som i A Hitchhiker’s Guide to The Galaxy. Derfor er det kanskje det perfekte spillet for deg som setter pris på denne sjangeren, men det er ikke nødvendigvis sånn at du skal være romentusiast eller glad i sci-fi hvis du skal kunne få noe ut av dette spillet. Det har nemlig også mye annet å by på som du kan få glede av som spiller.

Hva går Breathedge ut på?

Utgangspunktet for spillet er at et stort romskip (som du befinner deg om bord på), er blitt skipbrudden midt i det store intet, og utenfor venter mange farer. Etter ulykken er hele rommet omkring dere nemlig fylt med farlige vrakrester og døde passasjerer.

Du er rollen som bare blir kalt The Man, hvis oppdrag var å ta med seg bestefarens aske til en intergalaktisk begravelse. Plutselig befinner du deg i en storkonspirasjon av kosmisk betydning. Oppgavene dine i spillet blir først og fremst å overleve det utrolig farlige miljøet, oppdage og avsløre konspirasjonen og å redde en prinsesse. Verdensrommet er ikke noe å spøke med, og det ligger mange farer på lur som man skal ta høyde for når man spiller.

Noen av de spektakulære tingene som kan holde deg tilbake underveis er kvelning, frysning, elektrisk sjokk, depresjon eller sammenstøt. Det er med andre ord ikke så rent lite du skal unngå hvis du skal komme helskinnet gjennom spillet.

Et magisk objekt

Du har et magisk objekt som er et strålende hjelpemiddel i Breathedge, nemlig elektrisk teip. Det gjør at du kan lage mange smarte hjelpemidler som kan få deg videre i spillet – og faktisk til og med runde det. Dette er et morsomt påfunn som helt klart gjør det enda litt morsommere å spille Breathedge. Du kan kaste det du lager ut i rommet og forsøple, hvis det er det du vil.

Lag din egen romstasjon

Du kan også bygge din helt egen romstasjon som du kan innrede og rydde opp på, og installere alt mulig spennende utstyr som gjør det mulig – ikke bare å overleve, men å leve komfortabelt på romstasjonen, selv om det flyter med søppel og lik utenfor.

Breathedge er et morsomt spill for deg som elsker romeventyr, og som setter pris på spill med en ironisk brodd a la Red Dwarf. Dermed har du timesvis med spennende rom-moro foran deg.