Nyheter

Er du lei av online spill?  Så prøv noe nytt

Er du lei av det spillet du driver med nå, og har lyst til å prøve noe helt annet? Da er investering i kryptovaluta kanskje noe for deg. Kryptovaluta er blitt kjempe populært, og spesielt kryptovalutaen Ethereum har sett en økning i popularitet de siste månedene, noe som gjør den til en av de mest kjente digitale valutaene. I dette innlegget vil vi gi deg en oversikt over hva du trenger å vite før du investerer.

Hva er Ethereum


I likhet med Bitcoin er Ethereum en desentralisert digital valuta som kan brukes til å sende og motta betalinger. Imidlertid har Ethereum noen få viktige forskjeller som gjør det unikt. For det første er Ethereum ikke bare en valuta. Det er også en desentralisert plattform som kjører smarte kontrakter. Disse kontraktene er digitale avtaler som kan brukes til å automatisere transaksjoner eller lage desentraliserte applikasjoner: Applikasjoner som kjører nøyaktig som programmert uten mulighet for svindel eller tredjeparts innblanding. Applikasjoner som kjører på Ethereum-plattformen kalles DApps (desentraliserte applikasjoner). Noen eksempler på DApps er sosiale medier-apper, CryptoKitties (en online kattespill-app), og tippe-apps.

Hvordan du konkret kjøper Ethereum, kan du lese om her:  https://ethereumkurs.org

Smarte kontrakter ble for første gang introdusert av en mann ved navn Nick Szabo, i 1996. Han så for seg at mange av dagens problemer kunne fikses ved hjelp av koding, og at disse kodene kunne gi instruksjoner til en maskin som kunne utføre disse instruksjonene helt nøyaktig. Å få maskiner til å gjøre dette er ikke nytt, men det å få dem til å gjøre det helt nøyaktig, uten mulighet for svindel eller feil, er det. Ethereum ble lansert i 2015 av en mann ved navn Vitalik Buterin. Vitalik hadde allerede jobbet med Bitcoin, men følte at Bitcoin hadde begrensninger når det gjelder bruksområder. Når du skal investere i kryptovaluta, er det viktig at du tenker langsiktig og veloverveid. Det er ikke slik som med betting, der du taper eller vinner med én gang.


En av de store fordelene med Ethereum, er at det er bygget på blockchain-teknologi. Blockchain er den samme teknologien som brukes til å gjøre Bitcoin desentralisert. Fordi Ethereum er bygget på blockchain, betyr det at det er veldig sikkert og trygt.

Digital lommebok

Digital lommebokFor å investere i Ethereum må du sette opp en digital lommebok for å lagre verdiene dine. Du kan gjøre dette ved å laste ned en lommebok-app eller ved å bruke en nettlommebok. Når du har en lommebok, må du kjøpe Ethereum. Du kan gjøre dette ved å bruke en kryptovalutaveksling eller ved å bruke en peer-to-peer-markedsplass. Det finnes flere forskjellige markedsplasser og det er viktig å undersøke hva som passer deg best.


Viktig å gjøre research


Før du investerer i Ethereum, er det viktig å gjøre research. Du bør forstå hvordan valutaen fungerer og hva risikoen er. Investering i noen form for kryptovaluta innebærer høy risiko, og det er viktig å ta hensyn til dette før du investerer. Ethereum er for tiden en av de mest flyktige kryptovalutaer på markedet, noe som betyr at prisene kan øke eller synke raskt. Kryptovalutamarkedet er fortsatt relativt lite, noe som kan føre til at prisene kan være svært varierende. Ethereum er en spennende kryptovaluta, men det er viktig å forstå risikoen før du investerer. Digital valuta er en relativt ny teknologi, og det er fortsatt mye usikkerhet rundt den. Politiske regulatoriske endringer kan påvirke hvordan digital valuta fungerer og hvordan den kan brukes i fremtiden. For eksempel kan en regjering bestemme seg for å forby bruken av digital valuta, noe som kan føre til at prisene på kryptovalutaer plutselig faller. Kryptovalutamarkedet er fortsatt ustabilt, og det er viktig å ta hensyn til dette før du investerer.