Nyheter

Persona 5 Striker

Persona 5 Striker er spin off spillet fra Persona 5 som fikk stor suksess blant spilleentusiaster fra hele verden, og derfor kan man kanskje si at det var litt på egen risiko å lansere en ny versjon. Her skal vi se litt nærmere på om Persona 5 Striker lever opp til forventningene, og hva du kan håpe på å få ut av spillet.

Mer action

Persona 5 Striker er helt klart spillet for deg som elsker action-spekkede eventyrspill. I spillet tilhører du Phantom Thieves, og spillets verden utspiller seg i Japan bare fem måneder etter Persona 5 finner sted. Her skal du kjempe mot den korrupsjonen som er i ferd med å ta over landet. Det blir ditt ansvar å få sannheten frem i lyset og redde de som er blitt tatt til fange. Det er altså ikke så rent lite på spill, og derfor er det også et spennende spill å spille.

Utover at spillet i seg selv har en god oppbygging, er estetikken helt på topp. Det stiliserte neon-universet egner seg perfekt til den dystre visjonen av Japan som spillet forestiller å være i. Grafikken er i 4K-oppløsning, og derfor er det imponerende bilder du får inn på dataskjermen din, hvis du har en maskin som understøtter dette.

Spesiell tidsramme

Noe av det som gjør Persona 5 Striker til en spesiell spilleopplevelse, er hvordan tidsregningen i spillet fungerer. Spillet foregår over en sommerferie, altså i et avgrenset tidsrom, på en ferietur som går gjennom hele Japan. Det forrige spillet foregikk i en dag for dag struktur over et helt år, så det er en interessant vri på hvordan man kan kondensere tid og rom i spill. Man er på en helt annen reise i dette spillet enn det forrige, og det er noe av det som bidrar til at Persona 5 Striker kan stå på egne ben, uten å bli konstant sammenlignet med forgjengeren, selv om det selvfølgelig er spekket med referanser til originalen.

Samme følelse som Persona 5

Selv om det er sagt, og det er en rekke forskjeller, så er noe av det som er så genialt med nettopp Persona 5 Striker, at det føles som å spille Persona 5. Man har med andre ord klart å treffe på stemning og tonen, selv om historien og eventyret i Persona 5 Striker går ut på noe annet. Det vil si at det er mer å hente for fans som er sultne på mer Persona 5, og som rett og slett ikke kan få nok av universet.

Så er det avgjørende spørsmålet om det er et spill som overhodet egner seg for de som ikke har spilt Persona 5. Selv om det er mulig, og det har utviklerne også presisert, å spille Persona 5 Striker uten å ha kjennskap til Persona 5 – så er det vanskelig å forestille seg at man får samme opplevelse uten som med. Derfor kan det muligens være en aldri så liten fordel å ha spilt Persona 5 før man går i gang med Persona 5 Striker.